Här står Frans Nilsson med ett gevär på väg till Gyllins…

Jag har fått mig tillhanda några synnerligen intressanta bilder och ljuvliga texter av Britta Ternrud i Malmö för benägen publicering. Det första kortet visar Britta Ternruds morfar Frans Nilsson på väg att gå på jakt i omgivningarna. Läs och se mer på sidan: Frans Nilsson hade ett jaktgevär. Kanske känner du igen vilka personer vi ser på de andra bilderna? (Har du egna bilder från Kvarnby med omnejd du vill visa? Hör av dig!)

Frans Nilsson på jakt

“Tullstorp. På den här bilden ser du min morfar Frans Nilsson, bilden bör vara tagen omkring år 1942 och morfar är omkring 50 år då. Han står i sin trädgård på Tullstorpsvägen pl 233 och har ett gevär i handen. Förmodligen var han på väg ut att jaga på bilden eftersom han inte har något byte i handen. Troligtvis är det höst för då brukade morfar jaga och skjuta hare, fasan, kanin och duvor m fl smådjur.” Läs mer om Frans Nilsson hade ett jaktgevär.

This entry was posted in Malmö and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s