När kärleken blomstrade på trädgårdsmästeriet

Så här såg det ut på en handelsträdgård i Kvarnby för drygt 90 år sen. På bilden Anders Perssons verksamhet belägen på nuvarande radhusområdet vid Östra och Västra Stationsgatorna. Anders Perssons dotter som sitter på vagnen skulle komma att gifta sig med en viss Bertil Muhr vars namn är mer bekant för det här trädgårdsmästeriet i Kvarnby i östra Malmö.
Kolla texten på vagnen: A. Persson Kvarnby Tel 14. Att ange telefonnumret på den tiden var väl som att kasta ur sig en hemsidesadress i början av 1990-talet: rätt häftigt med andra ord. Hos Anders Persson arbetade bland andra Axel och hos Anders bror trädgårdsmästare Johannes arbetade Selma. Vad som hände när Axel mötte Selma kan du läsa om på nya bidraget till avdelningen Kort från det gamla Kvarnby: Handelsträdgårdar i Kvarnby.

Har du något att berätta från gamla tider i Kvarnby? Kontakta hemskt gärna bloggen!

This entry was posted in Bilder, Malmö and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s