Lösa hundar, prolog

Jag tänker införa en ny kategori: Lösa hundar. Och fortlöpande skriva om vad jag och min hund får vara med om på våra promenader: överfall av lösa hanhundar. Frekvensen har innan varit typ ett i kvartalet, men den här veckan har två hundar överfallit min hund en gång och för två veckor sedan var det två andra.

Jag läser i morogntidningen att koppeltvång på hundar i Malmö är ett ärende som dragits i långbänk under 12 år. Jag undrar om det beror på att politiker och tjänstemän själva är hundägare? Är de det och i så fall i hur hög grad? Hur många har hanhundar? Hur många brukar gå med hunden lös?

Jag tänker berätta om attackerna, först en del om dem som varit och sedan så fort en ny inträffar. Jag tänker redogöra för vad hundägare säger till mig och det dels när jag i förväg bett om att vederbörande ska koppla sin hund (“Det tänker jag fan i mig inte göra”), dels vad hundägare sagt efter slagsmålet mellan min kopplade hund och den lösspringande vännen (“Det brukar aldrig gå någon här”). Och lite andra kommentarer jag fått som “Ska du döda min hund” vilket för ovanlighetens skull en kvinnlig hundägare ropade då jag inte ville möta hennes okopplade stora jycke utan gick över gatan. Det började hennes hund också göra och det fanns ju trafik, det stackars djuret kunde ju bli påkört. Verkligen upprörande att jag ville byta trottoar, eller hur?

This entry was posted in Lösa hundar, Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s