Plötsligt var bilden där!

Frankfurt Book FairBesökte Frankfurt Book Fair, världens största bokmässa, i tjänsten och travade runt härförleden. Kina var hedersgäst och det hade varit en del rabalder innan mässan nu i oktober; dissidenter hade bjudits in av mässan till paneldebatt varpå hedersgästen hotade med att dra sig ur allting varvid dissidenterna uteslöts varvid det blev ett jäkla liv bland europeiska demokrater, etc.  
Diskussionen  fortsatte under själva evenemanget, men då i massmedia utanför. På mässområdet var det lugnt. Men plötsligt så sticker den upp: Bilden!
Ärligt talat gick det kalla kårar genom mig när jag på mässans antikvariska avdelning utomhus såg kompositionen i sökaren och tryckte av. Det är så skitläckert, tycker jag! Någon måste med avsikt ha ställt upp Tibetboken i backen som en sista protesthandling.
Det är nu det är tradigt att det finns möjligheter att manipulera bilder vilket skulle gjort Kreml gröna av avund på sin tid; för den här bilden är helt autentisk -jag råkade bara gå förbi och se den.
Mycket nöjd!

This entry was posted in Bilder, Journalistik och massmedia and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s