Quizen i onsdags 17 juni 2009

kahlua Är inte med på quizen ikväll för jag har fullt upp med att dels ta igen mig från konstig förkylning, dels förbereda en liten midsommarfest här hemma. Var idag och handlade den heliga sillen, gräddfilen, gräslöken, jordgubbarna  och andra nödvändiga utensilier där dryckjomen inte är att förglömma. Kände mig oerhört begåvad av att ha kompat ut tidigt från jobbet så jag kunde segla omkring hur jag ville inne på systemet och välja vilken folktom kassa jag skulle betala mina varor i. Tack kära A. för att du rådde mig att handla idag, imorgon är det säkert knökat.

Om jag skulle komma till skott och berätta om bilden? Jo, det var en gång för fyra-fem år sedan en quizfråga på Pickwick som löd: Var görs likören Kahlua? “Danmark” sa jag spontant och blev utskrattad av mina så kallade lagkamrater. Men då berättade jag att när jag besökt Mexiko och fått syn på kaffelikören i en affär och köpt en flaska så hade jag sedan på hotellrummet blivit full av skratt (inte på vätskan för jag tror ingen människa ens orkar dricka sig berusad på den) när jag läst på etiketten att likören var gjord i Danmark. Ögonvittnesskildringar väger tungt i såväl domstolssammanhang som quizomgångar så vi skrev såklart broderlandet i väster.

Men rätt svar var Mexiko och det har jag fått äta upp många gånger genom åren. Därför är bilden jag tog idag på Systemet en av de bästa jag såklart har tagit även om den blev suddig både på grund av att jag använde mobilen och att jag blev lite nerövs för man får kanske inte plåta spriten hos bolaget?

(Det var kanske så att frågan löd var likören kommer ifrån, men då vill jag säga att både Mexiko, som ursprungsproducent, och Danmark, som licenstillverkare, är rätt. Så fort något extra roligt hänt oss i laget eller jag förlorat något nytt vad har jag tvingats bjuda de andra stropparna på kahluashottar. Det var förresten riktigt roligt stanna hemma från quizen och skriva något helt annat istället. Hä-hä)

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s