Lördagspromenad 16 maj 2009

växtkraft Lika häftigt varje gång det händer: en liten växt kränger sig upp genom asfalten. Hur är det möjligt? Handlingen är nerlusad med symbolisk betydelse också och får stå som metafor för mången kamp mellan dem som har rätt i anden så att säga, men som saknar maktmedel. Ge aldrig upp, för kan en blomma få stenen att ge vika så borde ju vad som helst vara möjligt?

kastanj och syren

Nu blommar syren och kastanj och återigen säger vi att nu är det som finast. Men det har vi sagt sedan solen kom fram och väckte de första blommorna i år, varje gång våren gör ett nytt trolleritrick tycker vi att nu är det som finast igen, eller hur? Och så håller vi på genom midsommar och när rosorna slår ut och den riktiga värmen kommer, etc. Och sedan har vi höstfärgerna och den klara luften. Men sedan, just det: men sedan så kommer november. Och då slutar vi säga att nu är det som finast. Den uppfattningen brukar inte höras igen förrän framåt april-maj. Motsvarande cykler finns för andra fenomen, från pengar till lycka…

This entry was posted in Lördagspromenad. Bookmark the permalink.

1 Response to Lördagspromenad 16 maj 2009

  1. Joachim says:

    Nu ska jag förstöra magin igen (liksom med påslakanstvätt) och säga att blomman kan spränga asfalten på grund av kapillärkraften. Den är alltså mycket starkare än den ser ut att vara.

    OCH så vill jag opponera mot förtalet av november och säga att just den är den allra finaste av de fina månaderna med sitt lugna avstressade tempo och vackra dimslöjor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s