Quizen 11 juni

Eric var quizmaster och kan väl sägas höll en light-version av sin frågestandard. Inte för att T.L.A. vann för det förståss. Vi fick ihop 19 points, men när generalerna segervrålade på 27 var det bara att dra till bussen hem. Othello var lite klurig: frågan var i vilken stad den utspelar sig och mesta delen av pjäsen försiggår i en “hamnstad på Cypern”, men med nerslag även i Venedig som skulle vara det rätta svaret. När vi skulle placera Johannesburg, Singapore, Toronto och Amsterdam från norr till söder var det ingen som lyssnade på mig när jag sa att den frågan har vi haft förr och rätta svaret är att Amsterdam liger norr om Toronto. Å andra sidan lyssnade laget tyvärr på mig när jag påstod att  pilspetsen i flinta var uppfunnen före synålen…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s