Jag har fått en bok till!

Andra boken har anlänt i pocketbokkedjan jag nappade på för ett tag sedan. Den här gången fick jag en deckare och sådana hör sommarledigheten till, tycker jag. Jag har aldrig läst någonting av Helene Tursten förut så det ska bli spännande ta del av Glasdjävulen. Tack du som skickade den till mig!

Jag har börjat åka buss mer och märker en skillnad om jag läser eller inte på bussen. Läser jag inte sövs jag ner och är fullständigt uttråkad när jag är framme, och bussresor sena kvällar är enbart en kamp för att inte somna när jag är långt ute i Husie. Läser jag kopplar jag däremot av på ett aktivt sätt och blir upplivad i skallen istället. Trodde inte det skulle funka så bra som det gör att läsa på lokalbussen! Hade aldrig kommit på det själv heller utan det var en arbetskamrat jag har stor respekt för som sa att så var det och hon har rätt! Mår egentligen bättre också av att ta bussen till jobbet och läsa under tiden än köra bil dit. Vilket tar emot att erkänna eftersom jag anser mig verkligen gilla att köra bil. Och det senare går på halva tiden: 20 minuter. Men miljöaspekterna kommer antagligen dessutom att undermedvetet trigga fram en övergång i inte bara mitt utan även andras transportbeteende. Våra barnbarn kommer förmodligen att stirra på foton från den nuvarande stadstrafiken och inte fatta hur vi kunde bära oss åt som vi gör. Jag känner mig förberedd och har numer alltid en pocketbok i handväskan. (31/5 2008)

This entry was posted in Kultur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s