Citze och hennes make

Jag går andra terminen på en kurs på Malmö Högskola om stadens historia i allmänhet och Malmös i synnerhet. I dag var vi i Jörgen Kocks hus. Hårt renoverat, men ändå med 1500-talet kvar innanför murarna. Här bodde en maktens utövare och överlevare av stora mått. Och hans hustru Citze. Med myntslageri och bankväsende. Ett himla oväsen förmodligen.

Det är lätt att glömma bort dem som var här före oss. Antagligen för att vi inte vill att det ska komma några efter oss. Tänker på det när jag ser på gamla svartvita fotografier över stadsmiljöer. Alltid är det några som sneddar över gator och torg. Som om de inte vill att vi ska hinna ikapp dem. (20/3 2008)

This entry was posted in Malmö and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s