Mina föredrag och skrifter

Föredragshållare

Jag tycker det är jättekul att bli anlitad som föredragshållare i de ämnena som jag bloggar om eller för övrigt har skrivit om, se listan nedan. Jag kan även hålla i work shops för dig som vill komma i gång med att själv börja skriva och blogga om din lokalhistoria. Kontakta mig här, epost: anna-mi.wendel@telia.com

Essäer och uppsatser om urbanhistoriska fenomen

Porten till Malmö : en studie om Värnhem, Malmö Högskola, Institutet för studier i Malmös historia, uppsats 2007 (Stadsbiblioteket Malmö)

Busslinjerna och Malmö: om relationen mellan kollektivtrafiken och staden, Malmö Högskola, Institutet för studier i Malmös historia, uppsats 2008 (Stadsbiblioteket Malmö) eller Ladda ner den som pdf här.

Livszon Haga – en berättelse om informationssamhällets framväxt, 2010 (pdf)

Sociala? Medier? : en antologi om en ny tid, Manifesto, 2011 (bokhandel)

Vägar till Kvarnby: en liten trevlig introduktion till nutid, dåtid och forntid i Kvarnby med omnejd.  2010 (Stadsbiblioteket i Malmö och Husies stadsdelsbibliotek) eller Ladda ner den som pdf här.

Malmö Kulturhistoriska Förenings årsskrift Elbogen (Köp böckerna via föreningen, se länken, eller på Stadsarkivet i Malmö)
2014:  Om Fårabäcks skola och lite till (finns för hemlån på Husies stadsdelsbibliotek)
2016: Petter Ståhle och hans trävarufirma — levnadsöden och affärshistoria (finns för hemlån på Husies stadsdelsbibliotek)

Rödsotsepidemin i Malmö 1880-1882, – om hur en stad kan berättas, Malmö Högskola, Institutet för studier i Malmös historia, uppsats 2017. (Ladda ner den här som pdf.)

Bakgrund

Jag heter Anna-Mi Wendel och är en lokalhistoriskt intresserad journalist som bor i Kvarnby, en sedan länge inkorporerad by längst ut i östra Malmö. Jag har bott här sedan 1991.

Den del av Kvarnby som jag bor i heter Kvarnby station efter just stationen som tidigare fanns i närheten. Tågen passerade här när de gick sina dagliga turer mellan Östervärn i Malmö och Genarp och på vägen hämtades det kritmassa från de aktiva bruken. Tåglinjen lades ner 1948 och stationshuset brann ner 1985; nån gång revs även rälsen upp för banvallen tjänar numer som underlag för cykelbanan mellan Malmö och Bokskogen. Förutom Kvarnby station och det som nu kallas Kvarnby finns även Kvarnby by vilket är det ursprungliga Kvarnby, lite rörigt, och det ligger för sig själv längre bort i sydost.

Det här östra området av Malmö är stadd under ständig förändring, verkar det som, och jag är glad över de fotografier jag har från hur här såg ut när jag flyttade hit och framåt. Jag beslöt mig för att fortsätta värvet mer systematiskt och införskaffade i mars 2008 en nätt liten digital kompaktkamera (efter 35 år med analoga systemkameror) som jag kan manövrera med en hand så den är anpassad till att jag och hunden på lördagarna promenerar Kvarnby – Södra Sallerup t o r och på söndagar tar andra promenader i environgerna. Därefter var det bara att sätta igång med att fortsätta dokumentera bygden: jag startade således min blogg lördagen den 15 mars 2008.

Efterhand har andra ämnen också kommit att behandlas, se kategori-listen till höger på bloggen.