Östra Kattarpsvägen 1

Östra Kattarpsvägen 1

Östra Kattarpsvägen 1 i Kvarnby by. Fotot har beredvilligt ställts till bloggens förfogande av de nuvarande invånarna. Det här huset stod klart 1896. Det var inte det första på platsen utan det lär inuti finnas bevarade väggar från ett tidigare bostadshus. Men mannen och kvinnan som sitter så fint framför vad som väl var deras bostad en gång, vem var de? När kan bilden vara tagen? Finns det mer att berätta om bilden? Vet du något så hör av dig? Klicka på fotot för förstoring!

Svar har inkommit, se kommentaren nedan! Stort tack, jättekul! Och du som läser detta har kanske själv ett foto du vill veta mer om? Skicka in det till Kort från Kvarnby: anna-mi.wendel(@)telia.com

2 Responses to Östra Kattarpsvägen 1

  1. Dan Persson says:

    Hej! 2019-12-23
    Jag satt just och läste om Kvarnbys historia i bloggen “Kort från Kvarnby”.
    Jag vet vem personerna är på ovanstående bild. Det är mina släktingar, dvs. min farmors föräldrar August och Elna Persson. Troligtvis bodde de i huset efter att de gift sig 1884, eller kanske från det som det står i bildtexten att huset byggdes år 1896. De bodde kvar i huset så länge deras liv varade, till år 1937 och 1948.
    Min Farmor hette Hilda och hon lär ha växt upp i Kvarnby och bott kvar där tills hon gifte sig med min Farfar Per Edvard år 1908.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s